diumenge, 11 de novembre del 2012

PRESENTACIÓ POWER POINT


Iniciem una nova setmana amb canvi d'activitat als tallers pràctics i comencen la feina amb una nova eina que és microsoft power point. El power point és una eina de presentació de material mitjançant diapositives a les quals es poden afegir imatges, text, audio, taules, gràfics, vídeos,etc.Efectivament després de tres anys a la Uib està clar que coneixem i hem utilitzat aquesta eina en més d'una ocasió. Encara i així m'he adonat en aquestes classes pràctiques que quan aprofundeixes en determinades eines te n'adones de la quantitat de possibilitats que et donen.
 En aquesta primera sessió hem començat amb el més bàsic que seria insertar una imatge i els seu audios per poder montar el conte de Caillou.

Considero que el Power point serà una eina molt utilitzada de cara a la nostra futura professió, per tant,  m'agradaria fer una reflexió sobre quin seria el seu ús més creatiu o innovador, i per una altra banda quin seria un ús més tradicional d'aquest. També podríem destacar algunes avantatges e inconvenients d'aquestes.

Depenent com s'estructuri la informació i quina sigui la seva utilitat  poden realitzar un power point que només exposin informació escrita per donara conèixer a l'auditori al qual ens volem dirigir una determinada informació, podria ser una manera més tradicional d'utilitzar aquesta eina. Quan la informació la podem reduir en conceptes claus, idees o fins i tot mostrar-a amb il·lustracions, vídeos penso que ja és molt més innovadora i motivadora la seva utilitat.

Encara que el power point també pot tenir certes desavantatges, sinó sabem utilitzar-lo correctament. Podem abusar de posar molta informació, o pel contrari molts elements multimèdies que ens puguin acabar distraient de  l'objectiu principal de la nostra tasca.
De fet ja ens passat o tenim aquesta experiència personal com a estudiants, de vegades ens posem el power point amb la informació, una informació molt concreta o pel contrari molt extensa i el que acabem fent és copiar sense relament entendre els conceptes allà exposats.

Des del meu punt de vista l'utilització d'aquest hauria d'ésser una combinació de totes les eines i possibilitats que ens aporta i que d'alguna manera faciliti la interacció entre professorat i alumne. Tot això amb l'únic objectiu d'optimitzar el processos d'ensenyament aprenentatge.

Això sí la utilitat que se li pot donar a infantil la trobo espectacular perquè crec que és una eina molt atractiva i divertida pels infants. De totes maneres crec que haurem de controlar bastant el tema de la possible distracció no saturant massa de colors i imatges l'eina perquè no provoqui en aquests un efecte no desitjat i la pèrdua de la seva finalitat educativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada