diumenge, 4 de novembre del 2012


Fòrum 1.Reflexió sobre el vídeo un segle de tecnologies.
En general, l’exposició d’aquest avi m’ha semblat   molt tendre i interessant. M’ha cridat l’atenció l’actitud encuriosida i desperta envers les noves tecnologies i l’evolució que han sofert des de la seva perspectiva.
M’ha agradat molt el recorregut que fa de la seva experiència de vida amb els diferents mitjans: des del tema de la fotografia, passant pel telèfon, fins a arribar al mòbil o a internet o els mitjans de transport (cotxe, avió).

Està clar que hem passat  de formes molt rudimentàries i costoses per comunicar-nos o desplaçar-nos, o per realitzar determinades feines com les del camp, a mitjans o recursos tecnològics molt ràpids, quasi fugaços, amb els quals pots, en un interval de temps molt curt, tenir una conversació o una imatge de persones que estan a milers de kilòmetres.

De totes formes, a vegades, si que és veritat que no tenim la suficient consciència del pas del temps. La realitat és que ha estat necessària quasi tota una vida per arribar a on estem. Aquesta evolució la podem observar en el cas d’aquest home que ha pogut viure aquesta transformació tan espectacular i en part apropar-se a la seva manera.

 Per tant, hem de tenir en compte, que haurà molta gent que també segur ha quedat relegada o apartada com a conseqüència d’aquest desenvolupament tecnològic, degut com vàrem veure l’altre dia a classe, a l’analfabetisme funcional que produeix aquest avanç. El que succeeix és evident,  si un no està al dia de l’ús i posta en marxa d’aquestes tecnologies d’alguna manera, el que provoca són certes desigualtats a nivell social, econòmic i cultural.           
Per últim, m’agradaria destacar que les noves tecnologies i els seus avanços han aportat moltes avantatges a la nostra qualitat de vida i a les nostres formes de comunicació, però també, ens han allunyat de les formes de comunicació essencials pels essers humans, l’afectivitat i el contacte més proper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada